Ga naar de inhoud
Green deal

De tijd is gekomen om visie om te zetten in feiten en cijfers

Met de "Green Deal" heeft de Europese Commissie zich tot doel gesteld om het hele Europese continent koolstofneutraal te maken tegen 2050. Het is dus niet langer een kwestie van OF dingen zullen veranderen, maar meer WANNEER je achterop zult raken. Zoals bij elke ontwikkeling is er maar een klein percentage vroege aanpassers nodig om nieuwe manieren van denken, kiezen en handelen in onze samenleving te verankeren. We merken nu al een enorme belangstelling voor dit onderwerp bij klanten uit zeer uiteenlopende branches. Buckdesign neemt al jaren duurzame zakelijke beslissingen op basis van eigen verdiensten en nu is de tijd gekomen om visie om te zetten in feiten en cijfers. In de zomer van 2021 sloeg Buckdesign de handen ineen met de gerenommeerde klimaatstrateeg Forliance om onze klanten CO2-neutrale beursstands te kunnen aanbieden. Een jaar later zijn we klaar om de aftrap te geven voor onze eerste klimaatgecompenseerde projecten.
Hoe doen we het?

De beste manier om duurzaamheid te ontwerpen is door het proces te beginnen met het eind product in gedachten

Een beursstand is maar een paar dagen in gebruik, wat kan leiden tot grote hoeveelheden items voor eenmalig gebruik. Om dit te beperken, houden we ons aan de principes van "Reduce-Reuse-Recycle":

We verminderen het gebruik van items voor eenmalig gebruik door te kiezen voor modulaire, herbruikbare systemen voor vloeren, constructie en counters.
We kiezen producten van gerecyclede en recyclebare materialen indien beschikbaar
We huren ons meubilair en de meeste AV-systemen zodat ze het meest (her)gebruikt worden tijdens hun levensduur.
We kunnen ontwerpen met herbruikbaarheid in gedachten; voor toekomstige beurzen of op het hoofdkantoor van de klant.
We verminderen CO2 veroorzaakt door transport, door kritische besluitvorming

Na het nemen van deze voorzorgsmaatregelen om de CO2-voetafdruk van de stand te verminderen, wordt de resterende hoeveelheid kooldioxide-equivalent in ton berekend.

Forliance

Koolstofcalculator

In 2021 zijn we een hele mooie samenwerking aangegaan met Forliance. We hebben het softwarepakket waarmee zij de CO2-uitstoot van bedrijfsprocessen berekenen geschikt gemaakt voor de standbouw. Een zeer vervuilende branche, waar wij verandering in willen brengen. Door dit proces continu te optimaliseren zijn wij in staat om jouw stand met minimale klimaatimpact te realiseren. De overige uitstoot compenseren we met geregistreerde Forliance credits.

Bezoek de Forliance website

koolstofcompensatie

In april 2022 kocht Buckdesign 316 Verified Carbon Units binnen het Verra "Verified Carbon Standard" programma.

Met deze credits kun je investeren in projecten die kooldioxide compenseren.
REDD+ project

"Een Verified Carbon Unit is het equivalent van één ton kooldioxide. Er zijn 15 tot 83 bomen nodig (afhankelijk van de leeftijd, de locatie en het type boom) om een ton CO2 in een jaar tijd vast te leggen."

Onze credits zijn gebruikt voor het Pacajai REDD+ project; Dit project richt zich op het voorkomen van ontbossing in het Braziliaanse regenwoud, zodat bomen kunnen blijven groeien en CO2 kunnen vastleggen. Het Pacajai project bezit en beschermt bijna 150.000 ha - een gebied bijna zo groot als Londen - regenwoud met een hoge beschermingswaarde in de gemeente Portel in de regio Pará, Brazilië. Het Pacajai Project gaat 3 hoofddoelen bereiken, zoals het tegengaan van klimaatverandering, het ondersteunen van economische ontwikkeling en het beschermen van de rechten van lokale gemeenschappen. De projectpartners werken in vertrouwde partnerschappen met meer dan 6.200 Ribeirinhos rivierbewoners die in het projectgebied wonen en werken. Wanneer we de berekening voor een project hebben afgerond, trekken we de benodigde credits af van het totale aantal Verified Carbon Units in onze voorraad.

 

Via ons compensatieprogramma streven we ernaar om bij elk project betere beslissingen te nemen en de mensen om ons heen te beïnvloeden om hetzelfde te doen. Er komen echter elke dag nieuwe feiten naar boven over klimaatverandering en klimaatmaatregelen. Het is belangrijk om kritisch te zijn, maar het is ook belangrijk om positief te zijn.

 

Ben je geïnteresseerd om meer te weten te komen of heb je iets om ons verder te inspireren?

Laten we praten!
Patrick Steen-voor den Dag
patrick@buckdesign.nl
onze partners

Samen naar een duurzame toekomst